Dubbla pallplatser på Anderstorp!

För Robin Knutsson skulle det bara vara ett inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia premiären på Anderstorp inför en säsong i Porsche Carrera Cup Benelux. Men efter att ha kvalat 3:a till race 1 och i pole till race 2 visade WestCoast Racing föraren att han tagit flera steg framåt till 2024 och kunde i helgen, på riktigt, utmana om topplaceringarna:

– Jag visste att jag hade utvecklats och hoppades på att ha stark fart, men jag vågade inte förvänta mig för mycket. Efter träningarna så visste jag att vi kunde sikta på topp 3, om inte ännu mer.

I race 1 höll Robin sin tredjeplats från starten till mål och förväntningarna växte inför race 2 då han startade i pole position:

– Efter pallplatsen i första racet var det bara vinst som gällde. Efter inledningen fick jag en lucka bakåt och visste att jag var snabbast. Jag ville inte riskera för mycket och bromsade några meter tidigare i kurva 2, men tyvärr bromsade jag på ett gupp som gjorde bilen instabil och låste framdäcken.

Upplåsningen gjorde att Robin tappade ledningen ner till tredje plats. En position han höll till sista varvet då en incident framför lyfte upp honom till en andraplats i mål. Men efter helgen ser han ändå en positiv utveckling:

– Jag är väldigt besviken för misstaget – men det säger ju också en del om min utveckling, en andraplats är ett resultat som jag förra säsongen hade gjort allt för.

Teamchefen Dick Jönsson Wigroth ser tillbaka på en helg som är starten på en resa med Emma men som även börjar visa resultatet av flera års arbete med Robin. – Robin bevisar att den gamla klyschan – “Ju mer man tränar, desto bättre blir man” – stämmer!

Robin har race redan nu kommande helg på Spa-Franchorchamps i Benelux serien.

Publicerad 2024-05-05