En påse blandat på Gelleråsen

När Porsche Carrera Cup Scandinavia återstartade sin säsong efter sommarens uppehåll på Gelleråsen Arena utanför Karlskoga var det även en möjlighet för WestCoast Racing och Robin Knutsson att visa att de gjort läxan och närmat sig toppen i mästerskapet.

I första kvalet, som bestämde startordningen till race 1 var Robin 6:a. I andra kvalet gjorde han däremot en miss och fick nöja sig med 9:e tid.

De två racen karaktäriserades båda två av att Robin inte fick de bästa av starter. I det första racet tappade han två placeringar redan under första varvet. Han lyckades sedermera avancera till en 7:e men högre upp än så lyckades Robin inte ta sig i första racet.

Även i det andra racet tappade Robin i starten och var kvar på en 9:e plats, men med flera långsammare förare framför sig. I det här racet lyckades han inte ta sig om. Det tog nästan halva racet innan det lossnade och han kunde börja avancera. Under racets senare del gjorde Robin ändringar i sin körstil och tog sig upp till en 6:e plats i mål!

– Mot slutet på sista racet så var farten bland det bästa vi haft under hela säsongen. Totalt sett var helgen varken bra eller dålig resultatmässigt. Jag vill längre upp i listan men det jag tar med mig är att jag utvecklades väldigt mycket under helgen. Jag hoppas det är fart vi kan behålla och förbättra ännu mer, säger Robin efter helgen på Gelleråsen.

I mästerskapet är han nu 6:a med 85 poäng, 16 poäng upp till 5:e platsen. I Porsche Carrera Cup Scandinavia återstår två racehelger.

Mer om Porsche Carrera Cup Scandinavia finns att läsa på www.carreracup.se

Se racen från Gelleråsen Arena i efterhand på YouTube.

Publicerad 2023-08-22