Imponerande uppkörning av Knutsson på säsongsfinalen

För en månad sedan tog Robin Knutsson och WestCoast Racing beslutet att lämna den skandinaviska Porsche-serien med två återstående deltävlingar. Målet var att söka andra utmaningar i Porsche Carrera Cup Benelux på Zolder. I sitt första race i serien lyckades Robin inte riktigt nå sina ambitiösa mål och nu i helgen var det dags för säsongsfinal på Red Bull Ring i Spielberg.

I stor konkurrens och under upptorkande förutsättningar fick Robin till en tid som inte räckte längre än till 14:e startposition i de två racen. Möjligheten att revanschera sig kom däremot direkt i race 1 på lördagen.

Från sin 14:e startposition höll Robin inledningsvis sin position. Under racet höll han sig ifrån incidenter och lyckades avancera till en 9:e plats i mål.

Sent på söndagen var det tid för det andra racet. Ett intensivt regnande gjorde dock så att racet blev uppskjutet.

När starten väl gick i ett nedkortat race 2 startade en intensivt tävling där Robin inledningsvis höll sig ifrån misstag. Under racets senare del imponerade han stort och avancerade starkt, och nådde upp till en slutlig 5:e plats när målflaggan föll.

– Tyvärr gick det inte helt vägen på kvalet med upptorkande bana, men jag tyckte vi kämpade tillbaka rätt bra, speciellt andra racet i blött. Jag hittade grepp snabbt och hade högt självförtroende från start och är mycket nöjd med 5:e plats från 14:e startposition i andra racet, säger Robin om sina race i Österrike och passar på att tacka teamet för året som gått:

– Säsongen har flugit förbi och jag vill tacka WestCoast för allt, avslutar Robin som har 2:a platsen i deltävlingen på Le Mans som höjdpunkt.

Säsongen för WestCoast Racing är inte helt slut än då Emma Wigroth kör finalen i Formula Nordic på Jyllandsringen i helgen. Följ henne och serien i sociala medier för uppdateringar.

Racen i Porsche Carrera Cup Benelux från Red Bull Ring kan ses på seriens YouTube kanal.

Mer om Porsche Carrera Cup Benelux finns att läsa på www.carreracupbenelux.com Mer om Formula Nordic finns att läsa på www.formulanordic.se

Följ WestCoast Racing i social medier: Facebook: @westcoastracing Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier: Facebook: @RobinKnutssonRacing Instagram: @knutsson.racing

Publicerad 2023-09-24