Pallen i Estoril

Med två inledande tävlingshelger efter varandra i Porsche Sprint Challenge Southern Europe knep Robin Knutsson till slut en sin första pallplats i det andra racet i Portugisiska Estroril.

Förra helgen kördes premiären i Portimao och det blev lite av ett misslyckande och ett wake-up call för WestCoast Racing och Knutsson som bara fick med sig en 12:e och en 13:e plats från seriens första tävlingshelg.

– I Portimao misslyckades jag tyvärr med kvalet och gjorde det väldigt svårt för mig. Sett till bara racen i Portimao så är jag nöjd, farten var bra och omkörningarna satt, det är bara synd att jag inte fick till kvalet, säger Robin om premiärtävlingarna.

I helgen på Estorilbanan gick saker mer Robins väg, även om farten i kvalen återigen inte var till belåtenhet. Hans startpositioner blev 8:e i race 1 och 10:e i race 2.

Till skillnad från i premiären fick Robin nu till starterna och avancerade direkt. Med precisa och aggressiva omkörningar var han på väg mot en möjlig pallplats redan i race 1. Tyvärr gjorde han ett misstag vid en omstart efter en gulflaggs-episod sent i racet, föll tillbaka och rullade in som 12:a i mål.

Det andra racet blev inledningsvis en kopia på det första. Robin gjorde en bra start och började avancera. Med en tredjedel kvar av racet var han uppe på en tredjeplats! Trots hård uppvaktning bakifrån lyckades Robin hålla pallplatsen i mål och tog äntligen sin första pallplats i Porsche Sprint Challenge Southern Europe:

– Jag gjorde ett dumt misstag som kostade mig dyrt när vi låg 4:a i race 1. Som tur var så fanns det ett race till där jag kunde få lite revansch. Jag kände mig säker på varenda omkörning, att jobba uppåt till 3:a från 10:e ruta kändes som ett väldigt bra sätt att avsluta helgen på. Jag blickar framåt nu mot Valencia! avslutar Robin efter helgens tävlingar.

De två återstående racen i serien går båda i Spanien helgerna efter varandra

23-24 februari Valencia (E) 1-2 mars Barcelona (E)

Racen går att se LIVE och i efterhand på seriens YouTube kanal.

Resultat, serietabell och mer info om serien finns att läsa på: www.sprintchallengesoutherneurope.com

Följ WestCoast Racing i social medier: Facebook: @westcoastracing Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier: Facebook: @RobinKnutssonRacing Instagram: @robin.knutsson

Publicerad 2024-02-04