Succé och maxpoäng i Le Mans för Knutsson

Porsche Carrera Cup Scandinavia och Porsche Carrera Cup France utgjorde tillsammans det 63 bilar stora startfältet under Porches 75 årsjubileum i samband med att Le Mans 24h fyllde 100 år.

Det 13,6 km långa varvet i kombination med begränsad körning satte en annorlunda prägel på tävlingen på Circuit de la Sarthe i Frankrike. WestCoast Racing och Robin Knutsson hade en plan för helgen och taktiken föll väl ut:

– Robin kom in med rätt inställning till racet på Le Mans. Han och teamet gjorde allt rätt den här helgen, det är bara att lyfta på hatten, säger teamchefen Dick Jönsson Wigroth om vad som skulle bli teamets bästa resultat på länge.

Med det stora startfältet var kvalet extra viktigt. Robin lyckades kvala som 5:a bland de skandinaviska förarna och startade 11:a i lördagsmorgonens race. Väl där var utmaningen att inte dras med i något strul i ett race, som precis som väntat, kom att innehålla många incidenter.

Efter det inledande varvet höll Robin en 9:e plats som efter varv 4 blev en 7:e. Precis som i 24h racet användes ett system vid incidenter med gulflaggade “slow-zones” med max 80 km/h. I samband med att en av dessa zoner avslutades lyckades Robin återigen avancera:

– När slow zone blev grönt verkade det som att många inte riktigt uppfattade det, men så fort jag såg grönt på posteringarna så var full fart igen, säger Robin som lyckades avancera till en 5:e plats. En placering som även skulle innebära full pott med 25 poäng i det skandinaviska mästerskapet då den ledande bilen kördes av en gästförare i serien som inte får tilldela sig mästerskapspoäng.

I mål slutade Robin på en total 6:e plats men höll övriga skandinaviska förare bakom sig och blev 2:a och bäste svensk med maximalt 25 poäng i racet!

– Till racet handlade det om att inte hamna i onödigt strul vilket är lättare sagt än gjort med över 60 bilar i fältet, men det lyckades vi med bra. Maxpoäng är något jag gärna vänjer mig vid så fokus är nu direkt att repetera det i Fällfors om några veckor, säger Robin efter sin första fullpoängare i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Nästa race i Porsche Carrera Cup Scandinavia och Formula Nordic är helgen efter midsommar, 30 juni – 1 juli i Fällfors.

Tävlingen i Porsche Carrera Cup Scandinavia från Le Mans går nu att se på seriens YouTube sida.

Mer om Porsche Carrera Cup Scandinavia finns att läsa på www.carreracup.se Mer om Formula Nordic finns att läsa på www.formulanordic.se

Följ WestCoast Racing i social medier: Facebook: @westcoastracing Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier: Facebook: @RobinKnutssonRacing Instagram: @knutsson.racing

Följ Emma Wigroth i sociala medier: Facebook: @racing4halmstad Instagram: @ewigroth

Foto: Armin Hadžić

Publicerad 2023-06-11